loader image
Bine ai venit la Centrul de Excelență în Stomatologie
Atelierul de Dinți, din Vaslui
  • Luni - Vineri: 9:00 - 18:30 / Weekend - Inchis

Protetica Dentara

Artă și Știință: Descoperă Protetica Dentară

Protetica dentară este o ramură specializată a stomatologiei care se concentrează pe restaurarea și înlocuirea dinților pierduți sau deteriorați. Rolul principal al proteticii dentare este acela de a reda funcționalitatea și estetica danturii, oferindu-ți posibilitatea de a mânca, vorbi și zâmbi cu încredere. De la coroane și punți la proteze complete sau parțiale, protetica dentară ne oferă o multitudine de soluții pentru a ne menține zâmbetul complet și sănătos.
10

Ce implică Protetica Dentară?

Protetica dentară se ocupă de restaurarea estetică și funcțională a dinților care au fost afectați de carii, traumatisme, maladii periodontale sau alte afecțiuni orale. Prin intermediul diferitelor tehnici și materiale, protetica dentară poate înlocui unul sau mai mulți dinți lipsă, poate repara un dinte fisurat sau poate îmbunătăți aspectul dinților decolorați sau inestetici.

Ce tipuri de restaurări oferă Protetica Dentară?

Protetica dentară include o varietate de soluții, printre care:
Coroanele dentare: Acestea sunt capace care se așază peste întregul dinte, întărindu-l și îmbunătățindu-i aspectul. Coroanele pot fi realizate din diferite materiale, precum porțelan, zirconiu sau metal.
Punțile dentare: Sunt utilizate pentru a înlocui unul sau mai mulți dinți lipsă. Punțile sunt susținute de dinții naturali sau de implanturi din jurul spațiului gol.
Protezele dentare: Pot fi complete sau parțiale și sunt utilizate pentru a înlocui toți dinții (complet) sau doar câțiva dinți lipsă (parțial).
Fațetele dentare: Sunt folii subțiri de porțelan sau compozit care se aplică pe fața frontală a dinților pentru a îmbunătăți forma, culoarea sau dimensiunea lor.
Implanturile dentare: Acestea sunt rădăcini artificiale ale dinților care se implantează în osul maxilar și care pot susține o coroană, un pod sau o proteză.
Atelieruldedinti.ro