loader image
Bine ai venit la Centrul de Excelență în Stomatologie
Atelierul de Dinți, din Vaslui
  • Luni - Vineri: 9:00 - 18:30 / Weekend - Inchis

Blog

Cele mai întâlnite afecțiuni orale ale copiilor și soluțiile optime de tratament

Cele mai întâlnite afecțiuni orale ale copiilor și soluțiile optime de tratament

Cele mai întâlnite afecțiuni orale ale copiilor și soluțiile optime de tratament

Prima vizită la dentist este o nouă etapă a copilului tău și ar fi indicat să nu o amâni. Poate ți se pare devreme să mergi cu el la medic după ce i-a apărut primul dinte însă, atunci când e vorba de sănătatea orală a copilului, nimic nu ar trebui să îți stea în cale. Alege un cabinet care să fie special amenajat pentru ca cel mic să se poată familiariza mai ușor cu acest tip de control, dar și pentru a primi sfaturile de îngrijire adaptate etapei lui de dezvoltare.

Atelierul de Dinți Junior este locul în care vei beneficia de îndrumarea de care ai nevoie în îngrijirea orală a copilului tău, dar și de cele mai nouă tehnologie care să îi facă experiența la dentist mai plăcută. Pe lângă aparatura de ultimă generație, echipa de medici pedodonți examinează și tratează cu grijă fiecare aspect al cavității orale, ajutându-l pe copil să se acomodeze cu cabinetul, dar și cu procedurile de acolo. Integrarea se face prin intermediul jocului, urmărind desene animate în timpul examinării, astfel încât micuțului să nu îi fie frică și să revină cu plăcere de fiecare dată când are nevoie. La final, curajul lui va fi răsplătit cu o diplomă, așa că, nu ezita să faci prima programare!

3 probleme dentare cu care se confruntă copiii

Schimbarea dinților de lapte

Schimbarea dentiției la copil este un proces natural, care presupune căderea dinților de lapte și înlocuirea lor cu cei permanenți, în jurul vârstei de 5-6 ani. În momentul în care acest lucru nu se întâmplă la timp sau apar suprapuneri ale dinților, atunci ar trebui să te adresezi medicului stomatolog pentru o evaluare amănunțită. Acesta este în măsură să verifice dacă dinții permanenți sunt aliniați corect pe arcade, aglomerați sau distanțați prea mult și să propună un plan de tratament înainte ca situația să se înrăutățească.

Dinții de lapte sunt baza dinților permanenți, astfel că nu ar trebui să neglijezi îngrijirea lor.

Cariile

Spălatul pe dinți de două ori pe zi și periajul corect previne apariția cariilor însă aceștia nu sunt singurii factori cărora ar trebuie să le acorzi atenție. Pe lângă igiena orală efectuată necorespunzător, cariile pot apărea și din cauza alimentației. Prea multe dulciuri, sucuri acidulate sau alimente ce conțin amidon pot fi sursele problemelor dentare, care pot influența sănătatea orală a copilului.

Petele albe pe dinți, reacțiile la cald sau rece, formarea unei culori închise pe suprafața dintelui sau apariția unei găuri sunt simptome pentru care medicul stomatolog trebuie să pună la bătaie un plan de acțiune desfășurat pe parcursul uneia sau mai multor ședințe.

La Atelierul de Dinți Junior vei avea parte de tratamente fără durere precum plombarea, sigilarea dinților dar și de tratamente de fluorizare care să prevină apariția sensibilității dentare.

Alinierea incorectă a danturii

Suprapunerea dinților de sus peste cei de jos sau invers, aglomerarea lor, dificultățile de mestecat sau mușcat, defectele de vorbire sunt câteva dintre problemele pentru care medicul ortodont are soluții, astfel încât funcționalitatea, dar și estetica întregii guri să  fie redate pacientului.

În funcție de patologie, medicul ortodont va propune purtarea aparatului dentar. Poate părea complicat ca un copil să se acomodeze cu un aparat dentar însă, și în acest domeniu, tehnologia a avansat. Aparatul Invisalign este una dintre soluțiile cel mai ușor acceptate de către copii, deoarece este confecționat dintr-un material ușor de tolerat și este transparent, astfel încât să nu fie atât de vizibil când este purtat la școală sau în orice alt loc. Se curăță ușor cu periuța de dinți, deoarece gutierele sunt detașabile și permit o igienă completă. Totodată, acesta are avantajul că poate fi îndepărtat în timpul mesei, copilul nefiind obligat să își schimbe obiceiurile alimentare și  reușind să se bucure în continuare de mâncărurile preferate.

Vizita la medicul stomatolog este esențială încă din primul an de viață, pentru a asigura copilului tău un viitor fără carii și un zâmbet frumos, cu dantura aliniată corect. Iar opțiunea unei clinici dentare dedicate celor mici, așa cum este Atelierul de Dinți Junior,  este cea mai bună pentru că permite acomodarea copilului cu medicul și tratamentele într-un mediu plăcut, unde va reveni fără teamă.

Write a Comment

Am fost extrem de multumita de serviciile oferite de Atelierul de Dinti. Echipa a fost foarte amabila si a raspuns cu rabdare tuturor intrebarilor mele. Tratamentul a fost eficient si confortabil si am obtinut un zambet sanatos si frumos. Recomand cu incredere!

Alex Ardelean
Alex Ardelean

“Recomand! Medici foarte bine pregătiți care abordează fiecare pacient cu mult calm și empatie..”

Adrian Macsmiov
Adrian Macsmiov

“Am fost placut surprinsa de experienta mea la Atelierul de Dinti. Mi-am facut un tratament de albire dentara si am obtinut un zambet alb si stralucitor in doar o sedinta. Echipa a fost prietenoasa si profesionista si mi-a explicat tot procesul in detaliu. Recomand cu caldura!.”

Laura Popa
Laura Popa
Atelieruldedinti.ro