loader image
Bine ai venit la Centrul de Excelență în Stomatologie
Atelierul de Dinți, din Vaslui
  • Luni - Vineri: 9:00 - 18:30 / Weekend - Inchis

Blog

Cele mai întâlnite erori de aliniere dentară și cum le corectăm cu tratament ortodontic

Cele mai întâlnite erori de aliniere dentară și cum le corectăm cu tratament ortodontic

Cele mai întâlnite erori de aliniere dentară și cum le corectăm cu tratament ortodontic

Erorile de aliniere dentară sunt o problemă comună pentru mulți oameni și pot afecta nu numai estetica zâmbetului, ci și sănătatea orală generală. Dinții nealiniați pot duce la probleme de sănătate dentară, cum ar fi boli ale gingiilor, carii și chiar dureri de maxilar. 

Din fericire, tratamentul ortodontic poate ajuta la corectarea acestor patologii și la restabilirea zâmbetului și a sănătății bucale.

Iată care sunt cele mai frecvente erori de aliniere dentară și principalele metode de corectare prin tratament ortodontic.

Dinți înghesuiți

Aglomerarea dinților apare atunci când nu există suficient spațiu pe arcadele dentare, ceea ce duce la răsucire sau suprapunere. 

Înghesuirea dinților poate îngreuna periajul și folosirea aței dentare în mod eficient, declanșând astfel dezvoltarea de carii și boli ale gingiilor. 

Opțiune de tratament pentru dinți înghesuiți: Invisalign este o soluție populară de tratament pentru erorile de aliniere care duc la dinți înghesuiți. Invisalign este un tratament ortodontic sub forma unei gutiere transparente, care produce deplasare ușoară și realiniază dinții. 

Aparatele ortodontice metalice tradiționale sunt și ele o opțiune eficientă, însă mai puțin confortabilă pentru pacient. 

Probleme de spațiere a dinților

Problemele de spațiere pot apărea atunci când există goluri sau distanțe mari între dinți. Acest lucru poate fi cauzat de lipsa dinților, mărimea acestora sau creșterea anormală a maxilarului. 

În timp ce mulți oameni caută tratament ortodontic din motive estetice, problemele de spațiere pot afecta rapid sănătatea dinților și a gingiilor, iar recomandarea specialiștilor ortodonți este corectarea cât mai timpurie a erorilor de aliniere a dinților distanțați. 

Opțiune de tratament pentru dinți spațiați: Tratamentul ortodontic poate rezolva problemele de spațiere folosind aparatul dentar metalic pentru realinierea corectă a dinților. 

Invisalign poate fi, de asemenea, o opțiune de tratament. Cu toate acestea, spațiile mai mari vor necesita mai mult timp de corecție în cazul Invisalign, în general până la 2 ani. 

Malocluzie dentară – supramușcătură

O supramușcătură este o problemă obișnuită de aliniere dentară care apare atunci când dinții frontali superiori se suprapun pe dinții frontali inferiori. 

Acest tip de ocluzie poate provoca dureri de maxilar, dificultăți de mestecat și chiar tulburări ale articulației temporomandibulare. 

Opțiune de tratament pentru supramușcătură: Tratamentul ortodontic poate fi mai dificil și se poate extinde pe o perioadă mai lungă, în funcție de stadiul mușcăturii. 

Malocluzia dentară ușoară până la moderată poate fi corectată prin tratament ortodontic cu aparat dentar Invisalign. 

Cu toate acestea, tratamentul unei malocluzii dentare avansate necesită utilizarea aparatului dentar metalic, pentru eficiență cât mai mare.

Malocluzie dentară – submușcătură

Malocluzia dentară prin submușcătură este opusul unei supramușcături și apare atunci când dinții frontali inferiori se suprapun pe dinții frontali superiori. 

Aceasta poate provoca la rândul ei dureri de maxilar, dificultăți de mestecat și probleme de vorbire. 

Opțiune de tratament pentru submușcătură: Dacă submușcătura se datorează unei poziții incorecte a dinților, Invisalign poate fi o opțiune viabilă de tratament ortodontic.

Dacă submușcătura este cauzată de o problemă a scheletului, cum ar fi maxilarul inferior excesiv mai mare, o opțiune de tratament recomandată ar include o intervenție chirurgicală și purtarea unui aparat dentar metalic tradițional.

În unele cazuri, poate fi necesară o intervenție chirurgicală pentru a muta maxilarul în poziția corectă.

Malocluzie – mușcătură încrucișată

Mușcătura încrucișată este o eroare de aliniere dentară în care dinții superiori și inferiori nu se aliniază corect pe axa stânga – dreapta. Acest lucru poate duce la uzura neuniformă a dinților și genera https://www.traditionrolex.com/10dificultăți de mestecat și dureri de maxilar. 

Opțiune de tratament pentru mușcătură încrucișată: Tratamentul ortodontic poate implica utilizarea aparatului dentar sau Invisalign pentru a vă muta dinții în poziția corectă. În unele cazuri, un expansor palatin poate fi, de asemenea, utilizat pentru a lărgi treptat maxilarul superior.

Erorile de aliniere dentară pot avea un impact semnificativ asupra sănătății bucale și asupra bunăstării generale. Din fericire, tratamentul ortodontic poate oferi o soluție la aceste probleme și vă poate restabili zâmbetul și sănătatea orală. Prin abordarea cauzelor care stau la baza acestor erori de aliniere dentară, tratamentul ortodontic vă poate ajuta să obțineți un zâmbet sănătos, frumos, care durează toată viața. 

Contactați medicul ortodont pentru a afla mai multe despre opțiunile dumneavoastră de tratament.

Write a Comment

Am fost extrem de multumita de serviciile oferite de Atelierul de Dinti. Echipa a fost foarte amabila si a raspuns cu rabdare tuturor intrebarilor mele. Tratamentul a fost eficient si confortabil si am obtinut un zambet sanatos si frumos. Recomand cu incredere!

Alex Ardelean
Alex Ardelean

“Recomand! Medici foarte bine pregătiți care abordează fiecare pacient cu mult calm și empatie..”

Adrian Macsmiov
Adrian Macsmiov

“Am fost placut surprinsa de experienta mea la Atelierul de Dinti. Mi-am facut un tratament de albire dentara si am obtinut un zambet alb si stralucitor in doar o sedinta. Echipa a fost prietenoasa si profesionista si mi-a explicat tot procesul in detaliu. Recomand cu caldura!.”

Laura Popa
Laura Popa
Atelieruldedinti.ro