loader image
Bine ai venit la Centrul de Excelență în Stomatologie
Atelierul de Dinți, din Vaslui
  • Luni - Vineri: 9:00 - 18:30 / Weekend - Inchis

Blog

De ce să alegi sistemele de implant dentar performante, în locul celor cu buget redus

De ce să alegi sistemele de implant dentar performante, în locul celor cu buget redus

De ce să alegi sistemele de implant dentar performante, în locul celor cu buget redus

De-a lungul timpului, operația de implant dentar a fost considerată o intervenție complicată, de durată și dureroasă pentru pacient. Din acest motiv, cei mai mulți oameni care aveau nevoie de restaurarea danturii, au amânat operația sau chiar au renunțat la dantura fixă.

Prezentul, însă, ne aduce multe surprize. Evoluția tehnologiei în stomatologie permite, acum, realizarea lucrărilor de implant dentar, cu toate etapele necesare pentru a avea dinți ficși, în doar 24 de ore. Mai mult decât atât, noile sisteme de implant dentar, de la brandurile de renume, durează toată viața, sunt biocompatibile și evită orice risc ce era, înainte, asociat cu intervenția invazivă asupra osului maxilar și a țesutului gingival.

Celor mai mulți pacienți, decizia de a opta pentru implant dentar le schimbă, cu adevărat, viața. Aceștia își recapătă zâmbetul, conturul natural al fizionomiei și, nu în ultimul rând, sănătatea orală dar și a întregului organism. Totuși, când apare în discuție această intervenție complexă, costul este primul criteriu pe care îl ia în calcul orice pacient.

Este adevărat că, pe piață, există o mulțime de variante de implant, cu mari diferențe de preț, însă, atunci când aleg un implant dentar, oamenii ar trebui să țină cont, în primul rând, de calitatea acestuia. Într-adevăr, sistemele de implant dentar performante, de calitate superioară, au costuri mai ridicate, însă reprezintă o investiție pe viață și elimină riscul complicațiilor postoperatorii neplăcute.

De ce să eviți implantul dentar cu buget redus?

Poate fi tentant să alegi un implant dentar cu buget redus, însă există multe riscuri la care te expui și pe care ar trebui să ți le asumi înainte de a opta pentru o astfel de variantă. Medicul stomatolog îți poate explica în detaliu care este tratamentul ce ți se potrivește cel mai bine și care sunt avantajele și dezavantajele diferitelor sisteme de implant dentar disponibile.

De ce nu ar trebui să îți asumi riscul unui implant dentar low-cost? Pentru că, în primul rând, pot apărea complicații neplăcute și, în realitate, costurile vor crește cu intervențiile ulterioare.

  • Implanturile de calitate inferioară te expun la riscul dezvoltării periimplantitei, o afecțiune inflamatorie la nivelul gingiei, care poate duce la pierderea de suport osos, atât de necesar implantului. Această afecțiune este accelerată și duce, în final, la pierderea implantului. Astfel, vei fi nevoit să optezi pentru o nouă operație de implant dentar, cu alte costuri.
  • De asemenea, calitatea materialelor din care este realizat implantul are importanță majoră pentru osteointegrare. Implanturile de calitate inferioară nu sunt biocompatibile și pot fi respinse de către organism. Reluarea procesului după vindecare va implica noi costuri și, astfel, bugetul alocat acestei intervenții va crește.
  • Piesele folosite la implantul dentar cu buget redus sunt de o calitate inferioară. Astfel, implantul va avea stabilitate și durabilitate îndoielnică și va necesita înlocuire în scurt timp, ceea ce implică vizite repetate la medicul stomatolog și costuri suplimentare.

Pentru a evita toate aceste neplăceri și riscuri, marile companii ale lumii care produc tehnologie de implant, au inventat sisteme performante, din materiale de cea mai bună calitate, care permit intervenții rapide, sigure și cu rezultate garantate pe termen lung.

Sistemele de implant dentar performante, o alegere pe viață

În lume există câteva companii mari, recunoscute pentru tehnologia performantă pe care o folosesc și dezvoltarea celor mai bune sisteme de implant dentar. Una dintre acestea este compania elvețiană Straumann, care garantează calitatea prin cei peste 65 de ani de excelență în implantologie. Aceasta a dezvoltat sistemul de implant dentar Straumann BLX, desemnat numărul 1 la nivel mondial.

De ce să alegi acest sistem de implant dentar, în ciuda costului ridicat?

  • În primul rând pentru că are cea mai bună rată de osteointegrare și vindecare. Suprafața bioactivă SLActive, realizată din Roxolide, un aliaj ce conține 85% titaniu și 15% zirconiu, oferă rezistență mai mare și conservă osul maxilar, stimulând, în același timp, vindecarea țesuturilor. Perioada de vindecare este, astfel, redusă la jumătate: 3-4 săptămâni, față de 6-8 săptămâni în cazul implantului clasic.
  • Este implant cu încărcare imediată. Acesta este inserat în aceeași zi cu extracția și permite fixarea lucrării provizorii în 24 de ore, ceea ce înseamnă că nu îți afectează viața socială și nu ești nevoit să vii în mod regulat la dentist, pentru alte intervenții necesare precum în cazul implantului clasic.
  • Are durată de viață lungă. Studii repetate au arătat că implantul Straumann BLX se menține în stare perfectă, peste 10 ani.
  • Este eficient și în cazul pacienților care suferă de diabet sau care au fost iradiați, și au densitate osoasă compromisă. Materialul Roxolid este extrem de performant și permite stabilitatea în lipsa grefei osoase, chiar și în cazurile de atrofie severă.

La Centrul De Excelență în Stomatologie – Atelierul de Dinți, folosim cele mai performante sisteme de implant dentar, în avantajul pacienților noștri. Alături de Straumann BLX, oferim scheme de tratament personalizate în funcție de patologia existentă, bugetul disponibil și gradul de sensibilitate al fiecărui pacient, cu cele mai bune soluții de implant dentar, printre care Megagen AnyRidge, Megagen AnyOne, INNO, G-Diff, RoottCompressive, Biotec, JD, NorrisMedical, Nobel Biocare.

Write a Comment

Am fost extrem de multumita de serviciile oferite de Atelierul de Dinti. Echipa a fost foarte amabila si a raspuns cu rabdare tuturor intrebarilor mele. Tratamentul a fost eficient si confortabil si am obtinut un zambet sanatos si frumos. Recomand cu incredere!

Alex Ardelean
Alex Ardelean

“Recomand! Medici foarte bine pregătiți care abordează fiecare pacient cu mult calm și empatie..”

Adrian Macsmiov
Adrian Macsmiov

“Am fost placut surprinsa de experienta mea la Atelierul de Dinti. Mi-am facut un tratament de albire dentara si am obtinut un zambet alb si stralucitor in doar o sedinta. Echipa a fost prietenoasa si profesionista si mi-a explicat tot procesul in detaliu. Recomand cu caldura!.”

Laura Popa
Laura Popa
Atelieruldedinti.ro