loader image
Bine ai venit la Centrul de Excelență în Stomatologie
Atelierul de Dinți, din Vaslui
  • Luni - Vineri: 9:00 - 18:30 / Weekend - Inchis

Blog

De ce să apelezi la o clinică multidisciplinară atunci când ai o problemă dentară

De ce să apelezi la o clinică multidisciplinară atunci când ai o problemă dentară

De ce să apelezi la o clinică multidisciplinară atunci când ai o problemă dentară

Medicina înregistrează progrese spectaculoase în toate domeniile, iar stomatologia nu face deloc excepție. Dimpotrivă, evoluția tehnologică face ca noile descoperiri și invenții să ofere o experiență fără durere și disconfort pacientului. Toate acestea se traduc în instrumente și echipamente extrem de utile în efectuarea diferitelor proceduri orale, pe care clinica noastră le folosește, prin intermediul specialiștilor săi.

Centrul de Excelență în Stomatologie – Atelierul de Dinți este locul în care orice afecțiune ai avea, se poate rezolva fără să fie nevoie să faci mai multe drumuri.  Abordarea multidisciplinară permite realizarea unui plan de tratament corespunzător, care să stabilească de la început linia de urmat, ținând cont de pașii care trebuie parcurși pentru a atinge starea de sănătate orală optimă. Acest lucru este posibil datorită celor 6 unit-uri dispuse pe două nivele, unde vei putea fi preluat imediat de către un medic specialist.

Avantajele unei clinici multidisciplinare

Cooperarea dintre mai multe specializări pentru a rezolva o problemă este conceptul pe care clinica noastră se bazează pentru a-i oferi pacientului soluția cea mai potrivită pentru problema pe care o are. Acest lucru presupune colaborarea dintre medicii stomatologi, ortodonți, endodonți, radiologi, specialiști în chirurgie oro-maxilo-facială și cu competențe în implantologie, pentru ca zâmbetul, dar și funcționalitatea orală să fie readuse pe chipul pacientului. Acest tip de abordare facilitează propunerea și dezvoltarea unor tratamente moderne, în care sunt luate în calcul toate variantele care duc la rezultate optime.

Primul pas pentru a beneficia de cele mai noi proceduri și tratamente este să te programezi pentru o consultație. Medicul va efectua un control general, în urma căruia va stabili și un plan de tratament. În funcție de problema identificată și de complexitatea acesteia, ți se poate recomanda să efectuezi una sau mai multe radiografii, atât la început, cât și pe parcursul tratamentului. Nu te îngrijora de efectul radiațiilor asupra ta, întrucât aparatele folosite utilizează o doză extrem de mică, astfel încât să nu fii afectat.

La clinica noastră vei beneficia de cea mai nouă tehnologie în materie de radiologie, pentru a nu fi nevoit să te deplasezi în altă parte și să pierzi timp prețios. Radiografia OPG care oferă o imagine panoramică a maxilarelor și dinților sau tomografia CBCT care oferă imagini tridimensionale ale structurilor cavității orale sunt investigații extrem de complexe și de utile, prin intermediul cărora se pot afla informații prețioase despre starea de sănătate a cavității orale. Alături de celelalte tipuri de radiografii (bitewing, retroalveolară, teleradiografia de profil) sunt proceduri non-invazive și nedureroase care detectează afecțiuni ce nu se pot vedea cu ochiul liber.

Cine nu își dorește să aibă o dantură perfect aliniată și fără carii? Deși sună complicat, specialiștii noștri pot face acest lucru posibil. Fie că este vorba de o carie, de pierderea unui dinte, de dinți strâmbi sau înghesuiți, exisă o soluție pentru fiecare. Este adevărat că unele proceduri presupun mai multe vizite, însă, cel mai important este ca dantura ta să fie una funcțională și frumoasă.

Pentru proceduri complexe, precum implanturi, afecțiuni și traume care afectează regiunea feței, a gurii, a maxilarului și a craniului, clinica noastră dispune de sală de chirurgie dotată cu tehnologie de ultimă generație și aparate de monitorizare a funcțiilor vitale. Totodată, avem și o sală post-operatorie unde pacientul se poate recupera după intervenție și poate fi atent supravegheat.

Tratamente prietenoase pentru cei mici

Copiii beneficiază și ei de un tratament special, deoarece clinica are în dotare și un cabinet dedicat acestora. Apariția dinților de lapte este momentul potrivit pentru a face o vizită la stomatolog, însă, de multe ori, prima vizită se amână până în momentul în care încep să apară dinții permanenți. Totuși, este bine să meargă și copilul la controale periodice, pentru a putea preveni din timp anomaliile de dezvoltare, dar și pentru a te asigura ca igiena dentară se realizează în mod corect. De exemplu, depistarea cât mai timpurie a unei carii, care poate afecta apariția dintelui permanent, are beneficii pe termen lung prin combaterea ei în stadiu incipient, crescând șansele unei danturi sănătoase și frumoase.

La Centrul de Excelență în Stomatologie – Atelierul de Dinți Junior, cei mici vor întâlni medici pedodonți cu o abordare blândă și personajele preferate din filme și desene animate, care le vor face vizita plăcută.

Write a Comment

Am fost extrem de multumita de serviciile oferite de Atelierul de Dinti. Echipa a fost foarte amabila si a raspuns cu rabdare tuturor intrebarilor mele. Tratamentul a fost eficient si confortabil si am obtinut un zambet sanatos si frumos. Recomand cu incredere!

Alex Ardelean
Alex Ardelean

“Recomand! Medici foarte bine pregătiți care abordează fiecare pacient cu mult calm și empatie..”

Adrian Macsmiov
Adrian Macsmiov

“Am fost placut surprinsa de experienta mea la Atelierul de Dinti. Mi-am facut un tratament de albire dentara si am obtinut un zambet alb si stralucitor in doar o sedinta. Echipa a fost prietenoasa si profesionista si mi-a explicat tot procesul in detaliu. Recomand cu caldura!.”

Laura Popa
Laura Popa
Atelieruldedinti.ro