loader image
Bine ai venit la Centrul de Excelență în Stomatologie
Atelierul de Dinți, din Vaslui
  • Luni - Vineri: 9:00 - 18:30 / Weekend - Inchis

Blog

Tratamente dentare fără durere, în deplin confort pentru pacient

Tratamente dentare fără durere, în deplin confort pentru pacient

Tratamente dentare fără durere, în deplin confort pentru pacient

Tehnologia avansează continuu, în toate domeniile, iar în stomatologie, cea mai mare realizare constă în folosirea ei în tratamente dentare fără durere, mult mai rapide și cu rezultate predictibile.

Dacă, în trecut, frica de durere era prima barieră a pacienților înainte de a se prezenta la dentist, acum, o ședință la stomatolog este ca o vizită la SPA, unde revii fără să te gândești de două ori. Nu, nu ți se face masaj, însă întreg echipamentul folosit în clinicile stomatologice moderne reflectă un grad înalt de confort și elimină durerea. Începând cu procedurile de investigație și până la cele mai complexe intervenții chirurgicale, totul este minim invaziv, extrem de rapid și cu vindecare accelerată, astfel încât îți poți relua viața socială imediat, fără să ai nevoie de substanțe analgezice sau de timp de recuperare.

Cum îți face, tehnologia modernă, tratamentul mai ușor și zâmbetul mai frumos

Faptul că oamenii pot merge la dentist fără să-și facă griji, pentru că știu că vor avea parte de orice tratamente dentare fără durere, în deplin confort, este important pentru că, astfel, putem preveni evoluția problemelor minore și putem limita dezvoltarea afecțiunilor ireversibile. Pacienții încep să realizeze cât de importantă este sănătatea orală și nu mai au motive să amâne vizita la dentist. Conform unui studiu realizat în 2022, în ultimii 3 ani, românii au devenit tot mai preocupați de sănătatea orală și au început să meargă mai des la medicul stomatolog. Iar acest lucru se datorează, mai ales, faptului că pot beneficia de tratamente dentare fără durere și fără disconfort.

De la amprentarea clasică la scanare intraorală digitală

Primul pas în stabilirea planului de tratament îl constituie investigația. Iar în ceea ce privește tratamentele ortodontice și restaurările, amprentarea dentară este un pas esențial.

Sistemul clasic folosit în această procedură, cu linguri de amprentare și pudră, este destul de neplăcut pentru pacient pentru că poate crea reflex de vomă și durează câteva minute în care acesta nu are voie să miște maxilarele. Astăzi, medicii stomatologi folosesc scanerul intraoral care oferă imagini 3-D ale întregii cavități orale, în doar câteva secunde, fără să creeze nici un fel de disconfort pentru pacient. Acesta nu doar creează o amprentă precisă a danturii, ci oferă o hartă detaliată a gurii pacientului, cu ajutorul căreia medicul descoperă posibile afecțiuni în stadiu incipient, eliminând, în multe cazuri, necesitatea unei radiografii suplimentare. Mai mult decât atât, cu ajutorul acestor măsurători, tratamentele ortodontice și lucrările protetice au precizie maximă.

Brakeții metalici înlocuiți de gutiere invizibile detașabile

Tratamentul ortodontic este evitat adesea din cauza aspectului inestetic al brakeților și din cauza durerii generate de presiunea pe care aparatul dentar o pune asupra maxilarelor. De asemenea, odată instalat, acesta trebuie purtat pe o perioadă de 24 până la 30 de luni pentru a obține realinierea dentară completă. Purtarea brakeților pe termen lung este inconfortabilă pentru pacient, nu permite realizarea unei igiene corecte și, uneori, poate provoca abcese sau răni ale mucoasei bucale.

Acum, însă, pacienții au la dispoziție varianta unei gutiere cu aspect estetic, din silicon transparent, care nu se vede atunci când zâmbești sau vorbești și care poate fi îndepărtată atunci când mănânci și când te speli pe dinți. Iată doar 2 aspecte prin care Invisalign câștigă puncte în fața brakeților.

Însă lucrurile nu se opresc aici. Tratamentul durează mult mai puțin. Se pot obține rezultatele dorite în maximum 8 luni. Iar pacientul nu mai trebuie să meargă la dentist periodic pentru strângerea brakeților, ci primește o nouă gutieră care ajută la realinierea treptată a danturii, fără durere și fără disconfort.

Endodonția rotativă elimină riscurile tratamentului de canal clasic

Pacienții la care se instalează infecția apicală amână tratamentul până la apariția durerilor insuportabile și chiar până la pierderea nervului pentru că le este teamă de intervenția cu ace pe canalul radicular.

Odată cu apariția sistemului rotativ în endodonție, care folosește instrumentar electronic, această intervenție a devenit mult mai precisă, mai rapidă și mai ușor de suportat de către pacient. În primul rând, acele folosite sunt din nichel titan, un material mult mai flexibil decât oțelul inoxidabil folosit la acele clasice. Mai mult decât atât, aceste ace sunt mai silențioase și se folosesc doar 3, în comparație cu tratamentul clasic unde este nevoie de minim 5 ace. De asemenea, tratamentul este mai rapid, predictibil și elimină riscul complicațiilor, devenind, astfel, confortabil pentru pacient.

Iar evoluția tehnologiei nu se oprește aici. Laserul, terapia PRF și sistemele de implant dentar într-o singură ședință sunt alte câteva tipuri de tratamente dentare fără durere, fără risc de complicații și cu vindecare accelerată. Viitorul este deja aici, totuși, inovațiile în stomatologie continuă să ne surprindă.

Write a Comment

Am fost extrem de multumita de serviciile oferite de Atelierul de Dinti. Echipa a fost foarte amabila si a raspuns cu rabdare tuturor intrebarilor mele. Tratamentul a fost eficient si confortabil si am obtinut un zambet sanatos si frumos. Recomand cu incredere!

Alex Ardelean
Alex Ardelean

“Recomand! Medici foarte bine pregătiți care abordează fiecare pacient cu mult calm și empatie..”

Adrian Macsmiov
Adrian Macsmiov

“Am fost placut surprinsa de experienta mea la Atelierul de Dinti. Mi-am facut un tratament de albire dentara si am obtinut un zambet alb si stralucitor in doar o sedinta. Echipa a fost prietenoasa si profesionista si mi-a explicat tot procesul in detaliu. Recomand cu caldura!.”

Laura Popa
Laura Popa
Atelieruldedinti.ro