loader image
Bine ai venit la Centrul de Excelență în Stomatologie
Atelierul de Dinți, din Vaslui
  • Luni - Vineri: 9:00 - 18:30 / Weekend - Inchis

Blog

Tratamente ortodontice rapide pentru o dantură perfect aliniată

Tratamente ortodontice rapide pentru o dantură perfect aliniată

Tratamente ortodontice rapide pentru o dantură perfect aliniată

Medicina dentară este una dintre zonele în care tehnologia a evoluat într-un ritm accelerat în ultimii ani. Rapiditatea cu care se poate pune un diagnostic, precizia, tehnica de investigație sunt câteva din avantajele dezvoltării acestei ramuri, care au efecte benefice asupra confortului pacientului. Acesta nu mai trebuie să aștepte ani de zile ca să obțină un zâmbet frumos sau să își rezolve o problemă apărută peste noapte, ci din contră, totul se poate rezolva într-un timp mult mai scurt.

Cine nu își dorește să aibă o dantură sănătoasă și frumos aliniată? Ei bine, acest lucru devine posibil atunci când te adresezi unui medic ortodont. Acesta, cu ajutorul imagisticii, poate face un plan de tratament, luând în calcul vârsta, posibilele dezechilibre ale maxilarului, dar și diferențele de dimensiune ale dinților, pentru a îmbunătăți atât aspectul cât și funcționalitatea lor. El te poate ajuta să ai grijă de sănătatea orală pe termen lung nu doar a dinților, ci și a gingiilor, articulațiilor maxilarului, prin distribuirea corectă a presiunii de mușcare pe toți dinții.

Prima vizită la medicul ortodont

Dacă ai dinții înghesuiți, strâmbi sau dacă maxilarul superior nu se suprapune corect peste cel inferior, atunci nu ar trebui să amâni vizita la medicul specialist ortodont. Vârsta nu este cel mai important factor în luarea acestei decizii, ci mai degrabă este important să existe cât mai mulți dinți pe arcade, pentru a se poate face o evaluare corectă. Astfel, copiii care au suficienți dinți permanenți pot beneficia de o consultație în care medicul ortodont să poată observa apariția sau dezvoltarea unei anomalii dento-maxilare. Depistarea cât mai precoce constituie un avantaj cu beneficii pe termen lung, prin contracararea oricărei disfuncționalități încă de la apariția ei, crescând șansele de corectare într-un termen mai scurt. Nici adulții nu sunt dezavantajați din cauza vârstei deoarece o dantură sănătoasă poate fi îndreptată la orice vârstă, cât timp se creează spațiu, pentru a nu incomoda alți dinți.

Tipuri de tratamente

De-a lungul anilor, tratamentele ortodontice au evoluat semnificativ, oferind o varietate de opțiuni pentru a obține zâmbetul perfect, care sporește încrederea de sine, dar și aspectul general al unei persoane. De la aparatele tradiționale până la cele moderne, acestea trebuie să răspundă nevoilor și preferințelor fiecăruia. Mai jos regăsești cele mai folosite metode de a alinia dinții și a obține rezultatul dorit:

Invisalign

Adio stresului purtării unui aparat vizibil atunci când deschizi gura. Invisalign este un tip de aparat dentar care folosește gutiere din silicon transparent și, spre deosebire de aparatul metalic, este detașabil, făcând astfel igiena orală mult mai simplă și accesibilă. Gutierele trebuie îndepărtate ori de câte ori se consumă produse alimentare, pentru a putea fi curățați dinții. Acestea oferă avantajul de a nu avea nicio restricție alimentară, iar după igienizarea dinților, Invisalign se montează cu ușurință la loc.

Pentru rezultate optime, acesta trebuie purtat între 20-22 de ore pe zi. Gutierele personalizate sunt realizate printr-o tehnologie avansată de imprimare 3D, iar sistemul de imagistică permite monitorizarea evoluției poziției dinților și ajustarea la nevoie, ceea ce înseamnă că medicul poate interveni în timp util atunci când e nevoie, putând ajusta planul de tratament.

Bracket metalic, ceramic sau safir

Denumit și aparatul dentar clasic, brackeții metalici sunt folosiți de mulți ani în corectarea problemelor dentare. Aceștia reprezintă un tip de aparat fix, care funcționează prin exercitarea unei presiuni asupra dinților pentru a-i muta în poziția dorită, dar și pentru corectarea unor probleme severe de aglomerare dentară sau de mușcătură. El are un preț mai mic față de alte aparate și, pentru o estetică mai plăcută, poate fi personalizat cu elastice colorate, făcând, astfel, purtarea mult mai plăcută.

O alternativă estetică la acest tip de aparat este cel ceramic, deoarece preia culoarea naturală a dinților, nu se colorează ușor de la alimente și oferă un confort mai mare la purtare.

În cazul în care aspectul este important pentru tine, pe lângă funcționalitate, poți opta și pentru aparatul safir, realizat dintr-un cristal transparent compatibil cu smalțul dinților. Acesta rămâne incolor pe durata tratamentului deoarece structura microcristalină și suprafața uniformă nu permit acumularea plăcii bacteriene.

Bracket lingual

Aparatul invizibil este soluția ideală atunci când nu vrei ca acesta să se vadă în timpul vorbirii. Are același efect ca aparatul clasic, însă este montat în partea inferioară a dinților și este realizat pe baza amprentei dentare preluate în mod digital. Poate dura puțin până te obișnuiești cu purtarea lui, deoarece poate interfera cu mișcarea limbii, însă rezultatele pot fi mai rapide și atunci merită tot efortul.

Optează pentru aparatul ortodontic care ți se potrivește cel mai bine și recapătă-ți armonia zâmbetului în cel mai scurt timp posibil!

Write a Comment

Am fost extrem de multumita de serviciile oferite de Atelierul de Dinti. Echipa a fost foarte amabila si a raspuns cu rabdare tuturor intrebarilor mele. Tratamentul a fost eficient si confortabil si am obtinut un zambet sanatos si frumos. Recomand cu incredere!

Alex Ardelean
Alex Ardelean

“Recomand! Medici foarte bine pregătiți care abordează fiecare pacient cu mult calm și empatie..”

Adrian Macsmiov
Adrian Macsmiov

“Am fost placut surprinsa de experienta mea la Atelierul de Dinti. Mi-am facut un tratament de albire dentara si am obtinut un zambet alb si stralucitor in doar o sedinta. Echipa a fost prietenoasa si profesionista si mi-a explicat tot procesul in detaliu. Recomand cu caldura!.”

Laura Popa
Laura Popa
Atelieruldedinti.ro